Alexander zoekt een baas

Alexander Klöpping
3 min readSep 6, 2018

Mijn naam is Alexander Klöpping. Confettiliefhebber en directeur van Blendle.

Bij Blendle maken we het mooiste nieuws-appie ter wereld. Goede journalistiek is belangrijker dan ooit. Bij Blendle maken we de Spotify van de journalistiek. Zodat gebruikers gemakkelijk de mooiste verhalen van de beste journalisten kunnen vinden.

Vroeger kon ik alles prima aan. Ik maakte m’n eigen afspraken. Regelde m’n eigen reizen. Plande m’n eigen dag. Maar, ik moet toegeven: dat werkt niet meer. We zijn met 50 man actief in 3 landen. Er zijn teveel vragen. Teveel meetings. Teveel dingen aan m’n hoofd. Ik heb iemand nodig die me helpt om het meeste uit m’n dag te halen. Iemand die me haarfijn aanvoelt. Super-proactief is. En streng voor me is.

Daarom zoek ik een persoonlijk assistent. Oftewel, mijn baas.

Mijn agenda

Jij zorgt ervoor dat ik het meeste uit m’n dag haal. Jouw ultieme gereedschap is mijn Google Calendar. Als het daarin staat, doe ik het. Als het er niet instaat, doe ik het niet. (Als jij het niet inplant, vergeet ik te lunchen). Niemand plant iets zonder jouw toestemming zodat je zorgt dat ik m’n werk goed doe.

Mijn inbox

Is een gezellig zooitje. Van verzoeken van TV-programma’s tot inhoudelijke vragen van uitgevers of Blendle-mensen. Het probleem: belangrijke mensen moeten veel te lang wachten op een antwoord. Sommigen krijgen niet eens een reactie. Dat kan natuurlijk niet. Jij zorgt dat ieder mailtje de behandeling krijgt die het verdient.

Beleefd zijn

Ik ben niet zo beleefd. Dat is niet zo handig, want daardoor kan het overkomen alsof ik mensen niet aardig vind, terwijl ik ze graag mag. Jij zorgt dat ik een beetje normaal doe.

Ik ben heel enthousiast

Daarom doe ik veel te veel dingen tegelijkertijd. En doe ik vaak niet de dingen waar ik echt goed in ben. En doe ik wel de dingen waar ik niet echt goed in ben. Jij kent me (na een tijdje) door en door, en zorgt dat ik doe waar ik goed in ben.

Opvolgen

Ik ben goed in dingen beginnen. Ik ben niet zo goed in dingen afmaken. Jij zorgt dat ik dingen afmaak die ik begin.

Ik heb nog veel meer rare eigenschappen

Om het leven van iedereen om me heen makkelijker te maken heb ik een gebruiksaanwijzing geschreven. Als je die doorleest, dan weet je waar je aan begint.

Ik werk met hele leuke mensen

Op ons kantoor in Utrecht (5 minuten lopen vanaf het perron) werken hele fijne, slimme, getalenteerde mensen. Van alle dingen waar ik het meest trots op ben, staan de mensen om me heen op nummer 1. Als ze zouden willen, zouden ze morgen bij Google of Apple aan de slag kunnen. Ik vind het een voorrecht dat we samen de journalistiek proberen te redden.

Wil je nog steeds m’n baas worden?

Ik voel me vereerd :). Vul als de wiedeweerga het formulier in op https://blendle.homerun.co/personal-assistant. Dan nemen we snel contact met je op.

--

--